/ - Фото: Википедија
17/05/2021 u 22:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УН: 38.000 Палестинаца расељено због израелских напада

Свјетски програм хране је почео да обезбјеђује ванредну помоћ за више од 51.000 становника Газе

Уједињене нације саопштиле су да је више од 38.000 Палестинаца расељено у појасу Газе због израелских удара из ваздуха и да их је више од 2.500 остало без крова над главом.

Портпарол УН Стефан Дижарик је данас изјавио да су расељени потражили заштиту у 48 школа којима руководи УН агенција за палестинске избјеглице (УНWРА).

Он је навео да је 41 образовна установа оштећена у Гази.

-Снабдијевање струјом широм Газе је смањено на шест до осам сати на дан у просеку. То омета пружање здравствене заштите и других основних потреба, укључујући воду, храну и санитацију-рекао је он.

Како је рекао портпарол, Свјетски програм хране је почео да обезбјеђује ванредну помоћ за више од 51.000 становника Газе.

Египат који такође посредује у циљу да се успостави прекид ватре је послао камионе са хуманитарном помоћи и медицинским залихама у појас Газе.

Један неименовани египатски званичник је изјавио да је троје рањених Палестинаца данас пребачено у болницу на египатском Синајском полуострву.

Они су пребачени преко граничног прелаза Рафа у болницу у Ел Аришу.

То су први рањеници који ће се лијечити у Египту од почетка сукоба палетинских екстремиста у Гази и израелске војске 10. маја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:57