Уједињене нације / - ФОТО: РТРС
11/03/2022 u 20:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

УН: Не знамо за постојање програма развоја биолошког оружја у Украјини

Руски амбасадор при УН-у рекао је да су руске снаге утврдиле да је било покушаја да се уклоне докази о постојању биолошког оружја у Украјини

Уједињене нације не знају за постојање било каквог програма развоја биолошког оружја у Украјини, рекао је високи представник УН-а за разоружање пред Савјетом безбједности, али и упозорио да "из дана у дан расте могућност несреће у украјинским нуклеарним електранама".

Говорећи на састанку Савјета безбједности који је затражила Русија како би се разговарало о њеним оптужбама, за које није доставила никакве доказе, да САД спроводи "биолошке активности" у Украјини,И зуми Накамитсу, високи представник УН-а за разоружање, рекао је да ситуације попут рата у Украјини траже јачање међународне забране биолошког оружја, преносе агенције, јављају медији.

Руски амбасадор при УН-у рекао је да су руске снаге утврдиле да је било покушаја да се уклоне докази о постојању биолошког оружја у Украјини.

Василиј Небензја рекао је да су руске снаге пронашле доказе за мрежу "најмање 30" истраживачких лабораторија за биолошко оружје који су имали за циљ ширење неколико "смртоносних болести".

Рекао је да су на тим локацијама спровођени "јако опасни биолошки експерименти" у координацији са САД-ом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 17:29