/ - Znak Ujedinjenih nacija
23/08/2021 u 06:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УН: Потребна међународна помоћ расељеним Авганистанцима

УН процјенjуjу да у земљи има више од 3,5 милиона расељених Авганистанаца, од коjих многи имаjу елементарне потребе попут хране, чисте воде и склоништа

Агенциjа Уjедињених нациjа за избјеглице (УНХЦР) позвала jе данас међународну заjедницу да не занемари невоље милиона очаjних Авганистанаца, док се бави евакуациjом мањег броjа људи коjи могу да напусте Кабул.

Представница УНХЦР, Кетрин Стаберфилд, упозорила jе да иако ситуациjа у Кабулу забрињава, међународна заjедница не смиjе да игнорише чињеницу да око 20 милиона људи широм Авганистана пати од несташица и очекуjе помоћ, преноси ББЦ, јављају регионални медији.

- Заиста jе потребна много већа међународна подршка у овом тренутку. То значи да се не фокусирамо само на забрињаваjућу ситуациjу око аеродрому у Кабулу и неколицину коjа може да буде евакуисана из земље, већ и на 40 милиона Авганистанаца коjи тамо живе, а половини jе потребна помоћ - поручила jе Стаберфилд.

УН процјењуjу да у земљи има више од 3,5 милиона расељених Авганистанаца, од коjих многи имаjу елементарне потребе попут хране, чисте воде и склоништа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:19