СБ УН / -WIKIPEDIA
23/05/2021 u 07:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УН позвале Израел и Палестину да не крше прекид ватре

Чланови СБ УН поздравили су договор о прекиду ватре 21. маjа, препознаjући значаjну улогу коjу су одиграли Египат, земље у региону, УН, Блискоисточна четврока и други међународни партнери, преноси Тасс

Савјет безбједности УН позвао jе јуче Израел и Палестинце да се придржаваjу договора о прекиду ватре у Поjасу Газе, саопштила jе британска мисиjа у свјетскоj организациjи.

- Чланови СБ УН поздравили су договор о прекиду ватре 21. маjа, препознаjући значаjну улогу коjу су одиграли Египат, земље у региону, УН, Блискоисточна четврока и други међународни партнери. СБ УН позива на пуно поштовање договора о прекиду оружаних сукоба - наводи се у саопштењу британске мисиjе при УН, преноси Тасс.

Чланице СБ УН поновиле су колико jе значаjно да се "постигне свеобухватни мир заснован на визиjи блискоисточног региона са двије демократске државе - Израелом и Палестином - коjе живе jедна поред друге у миру и у оквиру своjих безбједних и признатих граница".

Све чланице СБ УН апеловале су да се обезбиједи хитна хуманитарна помоћ палестинским цивилима, истичући да jе палестинским властима приоритетна обавеза да се ухвате у коштац са последицама израелских ваздушних удара и штетом коjа се процјењуjе на око 350 милиона долара, као и да рјешаваjу проблеме у снабдијевању грађана водом и струjом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:39