/ - Н1, ilustracija
05/04/2022 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УН: У Украјини убијено скоро 1.500 цивила, око 2.200 рањено

Указала је да се број украјинских цивилних жртава „више него удвостручио“ откако је посљедњи пут извијестила Савјет безбједности 17. марта

Најмање 1.480 цивила је убијено, а 2.195 је рањено у Украјини од почетка руске инвазије 24. фебруара, казала је подсекретарка генералног секретаријата УН за политичка и миротворачка питања Розмери ДиКарло, преноси N1.

Позивајући се на нови биланс погинулих и повријеђених у Украјини Високог комесаријата за људска права, ДиКарло је навела да ОХЦХР вјерује да су стварни бројеви о цивилним жртвама „знатно већи“, преноси ЦНН.

Указала је да се број украјинских цивилних жртава „више него удвостручио“ откако је посљедњи пут извијестила Савјет безбједности 17. марта.

-Украјинска мјеста настављају да буду нападана без милости, како тешком артиљеријом, тако и бомбардовањима. А стотине хиљада људи, укључујући дјецу, старије и оне са инвалидитетом, остало је заробљено у опкољеним областима, под страшним условима. Ужас је постао још већи посљедњег викенда када су изрониле шокантне фотографије мртвих цивила, неких са везаним рукама, како леже на улицама Буче, градића недалеко од Кијева, који су претходно држале руске снаге. Многа тијела су такође пронађена у масовној гробници на истом локалитету- казала је ДиКарло.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:54