/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT: DW NEWS
08/08/2022 u 09:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprkos ranijem obećanju, Kina nastavila vojne vježbe oko Tajvana

Za sada, međutim, zvaničan završetak vježbi nije najavljen

Uprkos prvobitnoj najavi da će se kineski manevri oko Tajvana završiti u nedelju, Narodnooslobodilačka armija je u ponedeljak nastavila svoje velike pomorske i vazdušne vježbe, prenosi N1.

Kineska državna televizija je izvijestila da su vježbe usredsređene na „protivpodmorničke i pomorske operacije“. Najavljujući prošlog utorka vojne vježbe na sjeveru, jugozapadu i istoku ostrva, Kina je prvobitno obećala da će se završiti u nedelju. Za sada, međutim, zvaničan završetak vježbi nije najavljen.

Neki komentatori u kineskim medijima rekli su da bi vojne vježbe mogle postati nova normalna pojava.  Portparol Ministarstva odbrane Vu Ćjan rekao je u ponedeljak da su vježbe „neophodno upozorenje“ Sjedinjenim Državama i Tajvanu, opisujući ih kao „potpuno razuman i odgovarajući“ odgovor na njihove nedavne „provokacije“.

On je rekao da su tenzije „namjerno“ podstaknute od strane Vašingtona, pri čemu je predsjednica američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi otputovala u Tajpej prošle nedelje uprkos žestokom protivljenju Pekinga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:32