/ - FOTO: UNSPLASH ilustracija
18/08/2023 u 17:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uragan Hilari pogodiće Kaliforniju kao tropska oluja

Nacionalni centar za uragane objavio je da Hilari sa sobom nosi vjetrove jačine 230 kilometara na sat i da bi mogla da oslabi u petak tokom dana

Uragan Hilari ojačao je na kategoriju četiri dok se kreće pacifičkom obalom Meksika i stići će u južnu Kaliforniju kao prva tropska oluja koja je pogodila to područje za 84 godine, i uzrokovati značajne i rijetke posljedice, uključujći i intenzivne poplave.

Nacionalni centar za uragane objavio je da Hilari sa sobom nosi vjetrove jačine 230 kilometara na sat i da bi mogla da oslabi u petak tokom dana.

Kada se bude približila meksičkoj državi Baha Kalifornija imaće snagu uragana, ali slabijeg, dok bi do Kalifornije oslabila na tropsku oluju, prenosi Glas Amerike.

Nijedna tropska oluja nije pogodila južnu Kaliforniju od 25. septembra 1939, pokazuju podaci Nacionalne meteorološke službe.

„Obilne kiše uz uragan Hilari dešavaće se na jugozapadu Sjedinjenih Američkih Država do srijede, a najjače će biti u nedjelju i ponedjeljak“, navodi se u saopštenju centra za uragane.

U opasnosti od bujičnih poplava su područja na potezu od San Dijega do Las Vegasa.

Kompanija Spejs eks odložila je lansiranje rakete iz baze u Kaliforniji najmanje do narednog ponedjeljka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 18:42