/ - FOTO YOUTUBE ilustracija
04/07/2022 u 08:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uragan pogodio centralnu Ameriku i Meksiko

Kako je saopštio američki Nacionalni centar za uragane, uragan je donio maksimalne postojeće vjetrove od 130 km/h i veće udare

Tropska oluja Boni pretvorila se u nedjelju uveče u uragan 1. kategorije u blizini jugozapadne obale Meksika, dok je u Salvadoru i Nikaragvi uzrokovala smrt troje ljudi i materijalne štete.

Kako je saopštio američki Nacionalni centar za uragane, uragan je donio maksimalne postojeće vjetrove od 130 km/h i veće udare.

Boni, treći uragan u sezoni istočnog sjevernog Pacifika 2022. godine, stigao je kao tropska oluja na karipsku obalu blizu granice Nikaragve i Kostarike u petak uveče, donoseći obilne kiše cijeloj regiji, prije nego što je u subotu prešao na Pacifik.

Salvadorski predsjednik Najib Bukele objavio je na Tviteru da će nastava u cijeloj zemlji biti obustavljena u ponedjeljak.

Uragan bi u ponedjeljak uveče mogao da dostigne kategoriju 2, sa vetrovima do 177 km/h, dok putuje paralelno sa obalom prije nego što se udalji od Meksika u srijedu, objavila je meksička nacionalna meteorološka služba, prenosi RTCG portal.

Meksička meteorološka služba takođe je upozorila da bi uragan mogao da uzrokuje intenzivne kiše, klizišta, poplave, jake udare vetra i okeanske talase do 5 metara duž južne obale Tihog okeana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:14