/ foto: Lazar Ružić
27/07/2021 u 12:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Урсула фон дер Лаjен: Циљ испуњен, вакцинисано 70 одсто одраслих особа

Она jе казала да jе ЕУ, послиjе спорог старта вакцинациjе, углавном условљеног проблемима у испоруци вакцина, престигла просjек вакинисаних у наjвећем диjелу свиjета

У државама Европске униjе (ЕУ) jедну дозу вакцине против корона вируса примило jе 70 одсто одрасле популациjе, а 57 процената jе потпуно вакцинисано, обjавила jе Европска комисиjа (ЕК).

"Циљ да се у ЕУ до краjа jула против ковид-19 вакцинише 70 процената одрасле популациjе jе испуњен", поручила jе предсjедница ЕК Урсула фон дер Лаjен.

Она jе казала да jе ЕУ, послиjе спорог старта вакцинациjе, углавном условљеног проблемима у испоруци вакцина, престигла просjек вакинисаних у наjвећем диjелу свиjета.

"Броjке показуjу да jе Европа међу свjетским лидерима у вакцинациjи", каже Фон дер Лаjенова, преноси Танјуг.

У Бриселу напомињу да jе делта соj, коjи jе тренутно наjзаступљениjи у Европи, веома опасан и позиваjу све, коjи то jош нису учинили, да се вакцинишу како би заштитили себе и друге.

Истиче се да ће бити обезбиjеђен довољан броj вакицна како за ревакцинациjу, тако и за могућу трећу дозу, уколико буде потребна, али и за вакцинациjу млађе популациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:09