Volodimir Zelenski / - FOTO: FACEBOOK
26/09/2022 u 22:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(UŽIVO) Zelenski: Donjeck je „cilj broj jedan“ Ukrajine

Pratite uživo na lajv blogu portala Dan dešavanja na ukrajinskom ratištu - 215. dan ratnih dejstava

06: 45 U četiri oblasti na istoku Ukrajine četvrti dan se glasa na referendumima o pripajanju Rusiji. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručuje da poslije referenduma više neće biti mogući pregovori sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

06.30 – Istovremeno, Zelenski obećava ruskim vojnicima koji se predaju, da će ih zaštiti. Ukrajinski predsjednik saopštava i da je Kijev od SAD dobio raketne PVO sisteme NASAMS.

Moskva, s druge strane, optužuje Kijev za granatiranje u blizini najveće evropske nuklearne elektrane ZaporoŽje, koja je pod kontrolom ruskih snaga.

Premijerka Velike Britanije Liz Tras, u međuvremenu, poručuje da ta zemlja i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju Putinovo “zveckanje oružjem”, nakon što je naredio djelimičnu mobilizaciju i ukazao na mogućnost nuklearnog sukoba.

Sajvetnik za nacionalu bezbjednost Bijele kuće Džejk Saliven upozorava da će upotreba nuklearnog oružja imati katastrofalne posljedice po Rusiju, kao i da će Amerika i njeni saveznici u tom slučaju “odgovoriti odlučno”.

Još sedam brodova natovarenih žitom isplovilo je iz ukrajinske luke, saopštilo je ministarstvo te zemlje. To je ukupno 218 brodova otkako je koridor za žito kroz Crno more uz posredovanje UN stupio na snagu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:50