/ - Фото: Скриншот
09/05/2022 u 09:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Путин: НАТО иде према нашој територији, то је апсолутно неприхватљиво

У претходним годинама покушавали смо одржавати мировне договоре, али нису нас хтјели слушати, поручио је он

Русија данас слави 77. годишњицу побједе над Хитлеровом Њемачком. Прије Владимира Путина говор је одржао министар обране Сергеј Шојгу.

Путин  је поручио да је неприхватљиво  да се НАТО приближава њиховој територији.

-Ових дана ви се борите за наше људе на Донбасу за сигурност наше домовине Русије. Дан побједе је близак и драг за свакога, не постоји породица којој неко није није страдао у том рату. Поносимо се тиме што се њихов дух није покорио. Без обзира на све несугласице РУсија је увијек наступала за систем сигурности која је пријеко потребан свима у међународној заједници. Земље НАТО-а нису хтјеле чути наше интересе јер су имале нове планове, за крвничку операцију на Донбасу. Бок је почео освјаање територије покрај наших граница и стварала се егзистенцијална пријетња. Све је говорило да је сукоб с Бандеровцима неизбјежан. Русија је извршила превентивно спречавање агресије, то је било неизбјежно. Наша дужност је чувати успомену на оне због којих смо побједници и не поновити глобални рат. У претходним годинама покушавали смо одржавати мировне договоре, али нису нас хтјели слушати. Имали су потпуно други план, сад то видимо. НАТО активно иде према нашој територији, то је апсолутно неприхватљиво. НАТО ради с украјинским нацистима, Украјина добија најмодерније оружје. Одлука о специјалној војној операцији је била једина исправна- наглашава Путин.

Путин је говори о русофобији. Изнио је тврдњу да је неким америчким ветеранима забрањен долазак на Дан побједе, иако су, како је рекао, жељели доћи.

Поручио је да се становништво у Донбасу које подржава Русија бори за своје породице. Након тога говор је прекинут због минута ћутања. 

Путин је пожелио брз опоравак свим рањеним војницима и захвалио медицинском особљу.

-За Русију! За побједу-узвикнуо је Путин на крају говора.

На московском Црвеном тргу одржана је војна поворка. У њој  учествује око 11.000 војника. Изложени су тенкови и друга војна опрема.

Осам борбених авиона на небу ће обликовати слово "З", што је службени симбол руске војне операције у Украјини.

За разлику од пријашњих година, догађају неће присуствовати ниједан предсједник стране државе.

Нагађало се да би Путин данас могао наредити општу или дјеломичну мобилизацију војника, но Кремљ је то раније одбацио назвавши то глупошћу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:37