Вацлав Клаус / - РИА Новости
18/04/2022 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вацлав Клаус: Љубав према Украјини параван за мржњу према Русији

Бивши предсједник Чешке је нагласио да "љубав и мржња" неће помоћи у рјешавању сукоба

Бивши чешки предсједник Вацлав Клаус сугерисао је у чланку за портал иДНЕС.цз да се иза тренутног позитивног става Европљана према Украјини можда крије „мржња према Русији“.

„Увијек ме је било срамота када сам видио како се Чеси односе према украјинским, легалним и илегалним мигрантима који су радили за нас“, рекао је Клаус.

Према његовим ријечима, „сада сви буквално зраче љубављу према Украјини и Украјинцима“.

„Да ли ова љубав не служи само као параван у коме се крије мржња према Русији, како ми је написала у свом писму једна госпођа коју не познајем лично? Мрзјети некога је лош и слаб мотив за љубав према неком другом“, додао је бивши предсједник.

Он је нагласио да "љубав и мржња" неће помоћи у рјешавању сукоба.

Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да је подршка Вашингтона и Брисела украјинским властима врхунац русофобичног курса Запада.

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла је да у многим земљама свијета постоји  прави прогон Руса.

Комесарка за људска права у Русији Татјана Москалкова најавила је  избацивање руских студената са европских универзитета због ситуације у Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:26