/ - вакцина, корона
10/11/2021 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ванредно стање у Белгиjи: Броj смртних случаjева наставља да расте

Белгиjске здравствене службе упозораваjу на могућу тешку ситуациjу у болницама, али и на последице по друге пациjенте коjима ће бити одлаожена потребна њега

После проглашења ванредног епидемиолошког стања, броj новозаражених, хоспитализованих, али и смртних случаjева у Белгиjи и даље наставља да расте.

Тренутно се на дневном нивоу биљежи око 8.000 новозаражених корона вирусом, њих око 200 се прима у болнице, а умиру просјечно 22 особе.

Од болница широм земље затражено jе да резервишу чак jедну трећину капацитета на интензивноj њези само за пациjенате са корона вирусом.

У овом тренутку на болничцком лијечењу од последица корона вируса jе преко 2.000 особа, од коjих jе преко 400 на интензивноj њези.

Белгиjске здравствене службе упозораваjу на могућу тешку ситуациjу у болницама, али и на последице по друге пациjенте коjима ће бити одложена потребна њега.

Према првим подацима из белгиjских болница, на интензивниj њези се углавном налазе рањиве групе људи са већ постоjећим обољењима коjи су вакцинисани и невакцинисане млађе особе.

Броjеви показуjу и да jе 14 пута мања вјероватноћа да ће вакцинисани људи завршити на интензивноj њези након инфекциjе Ковид-19 од оних коjи нису вакцинисани.

До овог тренутка 87 процената одрасле односно 75 процената укупне популациjе у Белгиjи jе потпуно вакцинисано, а додатну дозу вакцине примило jе 760 хиљада особа из одређених рањивих група.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:49