Застава САД испред зграде Капитола у Вашингтону / - SHUTTERSTOCK
02/06/2023 u 10:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vašington najavljuje sankcije odgovornima za nastavak nasilja u Sudanu

Američki predsjednik Džon Bajden je postavio osnove za sankcije kada je izdao uredbu o proširenju ovlašćenja SAD da odgovore na nasilje u Sudanu i pomognu da se sukob okonča

Bijela kuća je saopštila da će uvesti sankcije, kako se navodi, ljudima koji održavaju nasilje u Sudanu, s obzirom da se zaraćene strane ne pridržavaju sporazuma o prekidu vatre.

Kako je naveo Stejt Department, Sjedinjene Američke Države (SAD) uvode vizna ograničenja za određene ljude u Sudanu, uključujući zvaničnike dviju zaraćenih oružanih formacija - Sudanskih oružanih snaga i Snaga za brzo reagovanje.

- Kao i lidere iz doba režima Omara al-Bašira, koji su odgovorni za podrivanje ili suučesnici u podrivanju sudanske demokratske tranzicije - kaže se u saopštenju.

Američki predsjednik Džo Bajden je postavio osnove za sankcije kada je izdao uredbu o proširenju ovlašćenja SAD da odgovore na nasilje u Sudanu i pomognu da se sukob okonča.

- Ove mjere imaju za cilj da na odgovornost pozovu one koji su odgovorni za podrivanje mira, sigurnosti i stabilnosti Sudana - rekao je savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost, Džak Sulivan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:05