07/08/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ватрена стихија "оковала" Грчку: Пожари се непрестано разбуктавају, страдала једна особа

Полиција је јучер ишла од врата до врата у предграђима сјеверно од Атене те позивала људе да се евакуирају

Катастрофалном пожару у Грчкој не назире се крај. Двоје људи је погинуло, а ватрогасци и остале хитне службе боре се против ширења големих пожара на најпогођенијим подручјима - сјеверно од АтИне и на отоку Еубеји, преноси Index.hr.

Пожари које непрестано разбуктавају јаки вјетрови харају Грчком већ четврти дан. Полиција је јучер ишла од врата до врата у предграђима сјеверно од Атене те позивала људе да се евакуирају. Над главним градом надвио се големи облак црног дима.

И број погинулих у Грчкој расте. АП је објавио да је у Атини јуче погинула једна особа, а медији данас јављају о новом смртном случају. АБЦ наводи како је на једног ватрогасца пао електрични ступ и усмртио га. Друга жртва је Константинос Мицхалос, предсједник атенске Господарске коморе, који је пронађен мртав у творници коју је захватио пожар.

-Ово је изузетно опасан пожар, потпуно је непредвидив- рекао је шеф грчког ватрогасног савеза Димитрис Статхопоулос.

Ситуација је, ако је то уопште могуће, још гора на острву Еубеји. Тамо су стотине људи евакуиране бродовима због шумског пожара који се приближавао обалним подручјима.

Метео.гр доноси застрашујућу снимку евакуације људи трајектом с Еубеје, која приказује људе како с трајекта гледају ватрену стихију која их окружује.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:14