Žana D Art / - SCREENSHOT/ FACEBOOK
01/08/2023 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veganka umrla od gladi i iscrpljenosti, jela samo sirovu hranu

Prehrambena rutina influenserke Žane Samsonove (40), poznate i kao Žana D‘Art poslednjih pet godina uključivala je isključivo voće, klice sjemenki suncokreta, voćne frapee i sokove

Influenserka koja je promovisala sirovu vegansku hranu preminula je od gladi i iscrpljenosti.

Žana Samsonova (40), poznata i kao Žana D‘Art, bila je popularna influenserka koja je živela u jugoistočnoj Aziji i promovisala sirovu vegansku ishranu. Njena prehrambena rutina poslednjih pet godina uključivala je isključivo voće, klice semenki suncokreta, voćne frapee i sokove, piše Dejli mejl.

Ali, prema tvrdnjama njenih prijatelja, Žanine prehrambene navike postale su zabrinjavajuće restriktivne u poslednjih nekoliko mjeseci, prenosi N1.

Njena majka Vera Samsonova, u intervjuu za ruske novine Večernjaja Kazan izjavila je da je Žana preminula 21. jula od "infekcije slične koleri", koja je bila pogoršana "iscrpljenošću tela veganskom ishranom". Službeni uzrok smrti još nije potvrđen jer porodica pokušava da vrati tijelo u Rusiju.

Žanina majka nije odobravala ćerkin ekstremni način ishrane i pokušavala je da je uvjeri da uvede uravnoteženije prehrambene navike, ali je Žana odbijala da promijeni svoj način ishrane.

Prema izveštaju prijatelja koji želi da ostane anoniman, prije nekoliko mjeseci vidjeli su Žanu na Šri Lanki i primetili da izgleda iscrpljeno. Pokušali su da je pošalju kući na liječenje, ali je opet pobjegla. Kada su je videli na Puketu, bili su šokirani njenim stanjem.

Žana je bila na veganskoj ishrani oko 10 godina, počevši s povremenim konzumiranjem ribe i mliječnih proizvoda. Međutim, tokom godina njena ishrana je postala sve restriktivnija. Prema tvrdnjama jedne prijateljice, poslednjih sedam godina jela je samo durian, voće poznato po jakom mirisu.

Žana je na Instagramu imala gotovo 10.000 pratilaca, a objavljivala je fotografije i videe "šarenih jela", uključujući salate, kolače i veganske hamburgere.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
INFLUENSERKA
07. maj 2024 21:47