Авион / - Фото: Принтскрин
25/02/2022 u 22:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Велика Британиjа забранила руским приватним авионима улазак у ваздушни простор

Велика Британиjа jе омиљена дестинациjа за руске олигархе и њихове породице и критикована jе jер не чини довољно да сприjечи доток њиховог новца у земљу

Британски министар саобраћаjа Грант Схаппс у петак jе наjавио тренутну забрану руских приватних авиона из зрачног простора Уjедињеног Краљевства као одговор на инвазиjу предсjедника Владимира Путина на Украjину.

- Поjачао сам нашу забрану у Великоj Британиjи тако да ниjедан руски приватни авион не може летjети у ваздушном простору Уjедињеног Краљевства или слетити на било коjи наш аеродром. Ова одлука ступа на снагу одмах - написао jе Схаппс на Твитеру.

- Путинови поступци су незаконити и свако ко има користи од руске агресиjе у Украjини ниjе добродошао овдjе - рекао jе он, након што jе већ забранио националног приjевозника Аерофлот.

Велика Британиjа jе омиљена дестинациjа за руске олигархе и њихове породице и критикована jе jер не чини довољно да сприjечи доток њиховог новца у земљу.

Ова наjава jе посљедња у низу санкциjа против руских интереса и лидера обjављених као одговор на инвазиjу на Украjину, укључуjући и против самог предсjедника Владимира Путина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:47