/ - PHOTO BY WOLFGANG HASSELMANN ON UNSPLASH
17/11/2021 u 11:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велике поплаве на западу Канаде: Једна особа погинула, хиљаде евакуисано

Тачан број жртава и несталих није познат, а полиција је добила информацију о још двије особе које су нестале, која се провјерава

Најмање једна особа је погинула и више хиљада је евакуисано у клизиштима и поплавама изазваним обилним кишама посљедњих дана у Британској Колумбији, на западу Канаде, саопштили су јутрос локални званичници, јавља Nova S.

Тијело жене пронађено је код клизишта на аутопуту око 250 км сјеверно од Ванкувера, а потрага се несталима се наставља и данас, саопштила је канадска полиција. Из Мерита, града 300 километара сјевероисточно од Ванкувера, јуче је евакуисано око 7.000 људи.

Како се наводи, тимови за спашавање настављају да трагају за другим могућим жртвама са клизишта које је изазвано у понедјељак, а потврђено је да је једна женска особа погинула у округу Пембертон, док је нађено још седам возила на мјесту клизишта и полиција покушава да утврди да ли има још настрадалих, преноси АП.

Тачан број жртава и несталих није познат, а полиција је добила информацију о још двије особе које су нестале, која се провјерава.

На другом мјесту у овој канадској покрајини, градоначелник Аботсфорда Хенри Браун рекао је да непроходни аутопутеви стварају хаос у граду док полиција и ватрогасци покушавају да транспортују људе у центре за евакуацију.

За два дана јаких олуја овдје је пала количина кише коју град добије током цијелог новембра, а градоначелник је рекао да вода и даље расте и да ће аутопут бити затворен на неко вријеме.

Шеф полиције у Аботсфорду рекао је да су полицајци у понедјељак увече евакуисали неке људе са кровова аутомобила преплављених поплавним водама, а неке возаче оставили су у возилима јер су били изнад воде.

Око 1.100 домова је евакуисано у Аботсфорду, а у Мериту свих 7.000 становника било је приморано да напусти куће након што је канализациони систем због обилних падавина заказао.

Становници западне Канаде који су овог љета били присиљени да напуштају своје домове због шумских пожара и екстремне врућине, поновно морају да чине исто због великих поплава широм региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:17