/ - SKRINšOT- YOUTUBE ABC NEWS (AUSTRALIA)
16/02/2023 u 08:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Australija: Urušio se rudnik, vozilo s rudarima propalo 25 metara

Spasioci su radili cijelu noć koristeći tešku opremu kako bi došli do vozila, kazao je danas Tim Akroyd, generalni direktor MMG-a, kompanije koja je vlasnik rudnika

UAustraliji je u toku potraga za dvojicom rudara s kojima se izgubio svaki kontakt nakon urušavanja rudnika u Kvinslendu, prenosi Index.hr.

Rudari su se u srijedu vozili na 125 metara dubine u rudniku "Dugald River" blizu Klonkarija ja kada je došlo do urušavanja. Propali su 25 metara. S njima je u trenutku nesreće bila još jedna osoba koja je uspjela da pobjegne i alarmira nadležne vlasti.

Spasioci su locirali njihovo vozilo pomoću drona, ali nisu uočili nestale rudare. Pokušalo se da se kontaktiraju preko radija, ali bezuspješno. Lokalni mediji navode da se radi o Dylanu Langridgeu i Trevoru Davisu. Trenutno su obustavljene sve operacije u rudniku cinka, piše BBC.

Spasioci su radili cijelu noć koristeći tešku opremu kako bi došli do vozila, kazao je danas Tim Akroyd, generalni direktor MMG-a, kompanije koja je vlasnik rudnika.

- Očekujemo da će ovaj proces potrajati neko vrijeme. Naše su misli s porodicama nestalih kolega - rekao je Akroyd.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:28