/ - фото BUENAVENTURAENLINEA.COM
10/02/2022 u 17:26 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО-ВИДЕО) Балкански картел оштећен за још 2,3 тоне кокаина

Ова важна запљена представља утицај на приходе од криминала у вриједности од близу 80 милиона долара

Национална полиција Колумбије је, преко Управе за борбу против наркотика и уз подршку Тужилаштва, инспекцијом робе запљенила 2,3 тоне кокаина у контејнеру извозног типам намијењен за луку Ротердам. Да балкански картел  не мирује говоре подаци међународне полиције. Међу водећима зашверц кокаина из Латиснке Америке означени су кланови из Албаније, Црне Горе, Србије... Нарко-бизнис балканске мафије прије пар година пробио је границе региона.

За балканску мафију "само најбоље": Пао товар кокаина вриједан 36 милиона еура

Како пише портал hbuenaventuraenlinea, захваљујући контролама које се спроводе у морским лукама у земљи, Анти-наркотичари добијају генерисано упозорење о транзиту контејнера који је испловио из Еквадора, са извозним теретом (ђубривом) који би очигледно био контаминиран и који ће проћи у луци Буенавентура, на овај начин Управа за борбу против наркотика је спровела операцију и лоцирала дрогу.

- Овако су, претресом и провјером контејнера који се налазио на палуби, униформисани службеници Управе за борбу против наркотика пронашли 30 "кутија" са 2.250 правоугаоних пакета, умотаних у траке различитих боја, са прашкастом материјом која је при испитивању позитивно на кокаин хидрохлорид, нето тежине 2,3 тоне-наводе тамошњи медији.

Балкански картел: Производња дроге на историјском врхунцу, тржиште у Европи годишње вриједи више од 30 милијарди еура

Према прелиминарним истрагама, извозни товар ђубрива из Еквадора био би намијењен за Ротердам – Холандију. Ова важна запљена представља утицај на приходе од криминала у вриједности од близу 80 милиона долара, колико би дрога имала у тој земљи.

Према информацијама доступним кроз истражне процесе, кокаин би био у власништву ГAO Clan del Golfo у сарадњи са европском транснационалном организацијом за трговину људима, познатом као картел Los Balkanes.

(ФОТО) Балкански картел је формиран: Шверц кокаина путем лука доживио експанзију

Овај терет би за крајњу дестинацију имао потрошачко тржиште Уједињеног Краљевства, Шпаније и Италије.

- Национална полиција ће наставити да спроводи контроле и спроводи радње на сузбијању недозвољене трговине дрогом по модалитету контаминације терета и позива грађане да се благовремено обавјештавају преко Националне линије за борбу против дроге 167, националне бесплатне линије за борбу против трговине дрогом- саопштилаје тамошња полиција.

"Мексико" на Балкану: Албанија, Црна Гора и Србија кључне у шверцу кокаина из Латинске Америке

Подсјећања ради, надлежне истражне власти Француске недавно су заплијениле тону кокаина и том приликом ухапсиле особе за које наводе да се сумња да су дио балканске мафије. Међутим, изгледа да ту није крај. Још једна запљена кокаина у овој земљи догодила се недавно. Овај пут полиција је открила 514 килограм кокаина за који се сумња да је такође намијењен балканском картелу. Истрага се повезује са претходном заплијеном.

Овај бизнис организоване криминалне групе ,са ових простора Блакана, позиционирао се у сам врх европског нарко-тржишта. Међу клановима са домаћих простора посебно се издвајају которски "кавачки" и "шкаљарски" клан који уско сарађују са мафијама из сусједних земаља али и оних са међународних адреса. Према ранијим процјенама, од прије двије године, годишње је тржиште наркотика у ЕУ вриједно најмање 30 милијарди еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 08:50