Борба са терористима Исламске државе / - принтскрин Јутјуб
31/01/2022 u 06:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Борба са терористима ИД још траје око највећег затвора у Сирији

Борбе су почеле 20. јануара нападом екстремистичке групе Исламска држава на затвор Гвајран, један од највећих у коме се држе терористи у Сирији, и приморале су хиљаде цивила да напусте своје домове по леденом времену

У борбама терориста Исламске државе (ИД) и курдских снага, на сјевероистоку Сирије број мртвих је порастао на 373, саопштила је синоћ нови биланс Сиријска опсерваторија за људска права (ОСДХ).

Борбе су почеле 20. јануара нападом екстремистичке групе Исламска држава на затвор Гвајран, један од највећих у коме се држе терористи у Сирији, и приморале су хиљаде цивила да напусте своје домове по леденом времену.

Сиријска опсерваторија за људска права је у најновијем извјештају навела да је међу погинулима 268 џихадиста, 98 припадника курдских снага и седам цивила.

Број жртава је повећан јер су пронађена нова тијела Курда али и џихадиста, током потраге у затворским зградама и околним насељима, наводи ОСДХ.

Невладина организација вјерује да ће број жртава вјероватно бити још већи јер су многи курдски борци тешко повријеђени у борбама.

Курир.рс / Бета

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:34