/ - Твитер
27/02/2022 u 18:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Буча постала украјински Грозни: Противоклопним ракетама масакрирали Десањтнике на прилазу престоници

За сада је претпоставка да су каналисани за пролазак тачно одређеним улицама и четвртима гдје су украјиници чекали са противоклопним ракетама

Спектакуларни јуриш руских падобранаца који су рано јутрос преплавили предграђе Кијева Бучу судећи по снимцима који стижу, прво се претворило се у жестоку битку, која је требало да упадне у Кијев, а завршила се по последицама на трагедију 131. мајакопске бригаде у Грозном на почетку првог чечнског рата 1. јануара 1995.

Наиме, руски падобранци у намјери да заузму Бучу у недјељу ујутро кренули су у акцију. За сада је претпоставка да су каналисани за пролазак тачно одређеним улицама и четвртима гдје су украјиници чекали са противоклопним ракетама.

На путу према насељу Ирпин услиједила је жестока, битка, а судећи по снимцима у све је изгледало као у Првом чеченском рату. Гомила уништене и спаљене технике је остала на улици. Ријетки су били судећи по снимцима, који су успјели да умакну и да се повуку.

Према незваничним и непотврђеним информацијама руски падобранци су наводно изгубили 50 старијих оклопних возила ваздушно-десантних једница БМД-2, БМП-2, БТР-82, Међу њима су и новија БМД-3 и БМД-4.

Курир.рс/А.М.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:10