/ - Printscreen
16/05/2023 u 09:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) CIA poziva Ruse da joj odaju obavještajne podatke, objaljeno i uputstvo kako

Zvaničnici CIA-e koji su uključeni u projekat navode da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila istorijsku priliku „da Rusi dođu kod nas i Sjedinjenim Državama daju potrebne informacije“

Američka obavještajna agencija (CIA) objavila je juče videosnimak kojim pokušava da vrbuje špijune, odnosno Ruse nezadovoljne ratom u Ukrajini i životom u Rusiji. CIA je prvo objavila video na Telegramu, a zatim i na drugim društvenim mrežama, uključujući Tviter, Instagram i Fejsbuk. Video završava uputstvima kako anonimno i sigurno stupiti u kontakt s CIA-om.

Zvaničnici CIA-e koji su uključeni u projekat navode da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila istorijsku priliku „da Rusi dođu kod nas i Sjedinjenim Državama daju potrebne informacije“.

Neimenovani zvaničnik CIA-e poručio je Rusima da ih „agencija razumije bolje nego što misle“ i dodao kako se ovim videom želi demistifikovati proces kontaktiranja CIA-e, piše CNN.

CIA je ovim projektom ciljala na grupu ruskih državljana, za koje vjeruje da ih ima na hiljade, koji bi mogli imati vrijedne informacije. Mnogi od njih možda ne znaju kako da stupe u kontakt s CIA-om ili misle da informacije koje imaju nemaju neku posebnu vrijednost, prenosi Index.hr.

U videu koji traje dva minuta prikazuju se Rusi koji žive svakodnevni život, naizgled razmišljajući o važnim odlukama. Kroz cio snimak se provlači tema porodice.

- Zbog mojih postupaka, živjećemo dostojanstveno - govori narator na ruskom dok žena u automobilu telefonom kontaktira CIA-u, prije nego što se pojavi logo agencije i upustva za kontakt.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
CIARUSIJAŠPIJUN
19. april 2024 10:25