Eksplozija u Irskoj / - FOTO: EPA
08/10/2022 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Devet mrtvih u eksploziji na benzinskoj pumpi u Irskoj

Irski premijer Majkl Martin rekao je u saopštenju da su njegove misli i molitve upućene onima koji su izgubili život i povrijeđenim u toj razornoj eksploziji

Broj stradalih u eksploziji na benzinskoj pumpi u selu u sjeverozapadnoj Irskoj porastao je danas na devet, a spasilačke ekipe nastavljaju da tragaju u ruševinama za nestalim ljudima.

Irska policija saopštila je danas da ne očekuju da će naći više preživjelih posle eksplozije u petak popodne u Krilslouu u o Donegal. Osam ljudi je prebačeno u bolnicu posle eksplozije u kojoj je uništena benzinska pumpa u Eplgrinu, selu od oko 400 stanovnika blizu irske atlantske obale.

- Nastavlja se potraga za još nastradalih- javila je policija. 



U eksploziji je uništena zgrada benzinske stanice gdje se nalazi glavna prodavnica i pošta tog sela, i oštećena je stambena zgrada pored i razbijeni prozori na obližnjim kućama.

Irski premijer Majkl Martin rekao je u saopštenju da su njegove misli i molitve upućene onima koji su izgubili život i povrijeđenim u toj razornoj eksploziji.

- Želim da izrazim svoje najdublje saučešće njihovoj porodici, prijateljima i cijeloj zajednici Krislou, u ovim najmračnijim danima za Donegal i cijelu zemlju- rekao je Martin.

Uzroci eksplozije za sada nisu poznati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:33