Oluja pogodila Kaliforniju / - SCREENSHOT YOUTUBE
21/08/2023 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dramatični prizori iz Kalifornije: Uragan Hilari čupao drveće, plavio puteve

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi neke poplave mogle biti „opasne po život i lokalno katastrofalne“

Južni i jugozapadni djelovi Kalifornije pogođeni su bujičnim poplavama, odronima kamenja i velikom količinom blata nakon što je uragan Hilari pogodio ovu obalsku državu.

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi neke poplave mogle biti „opasne po život i lokalno katastrofalne“, prenosi N1.

Hilari je ojačala na uragan kategorije 4 prije nego što je oslabila na tropsku oluju, kada je juče, u nedjelju stigla na kopno.

Zatim je u ponedjeljak rano ujutru smanjena na suptropski ciklon. Očekuje se da će se sistem nestati kasnije tokom dana, ali i dalje proizvodi obilne padavine, značajne poplave i jake vjetrove širom zapadne obale SAD-a.

Poplave su već zahvatile mnoga područja, a prijavljeni su brojni odroni kamenja i blata.

Hilari je bila prva tropska oluja koja je pogodila južnu Кaliforniju u 84 godine.

Izbacila je više od polovine prosječne godišnje kiše na neke pustinjske i planinske oblasti, uključujući Palm Springs, gdje je do nedjelje uveče palo skoro osam centimetara kiše.

Desetine hiljada ljudi širom južne Кalifornije nije imalo struje zbog oluje, a Palm Springs je izgubio službu hitne pomoći u nedjelju uveče, izvjestio je CBS News Los Anđeles.

Tornada su večeras mogući u jugoistočnoj Кaliforniji, zapadnoj Arizoni, južnoj Nevadi i krajnjem jugozapadu Jute, rekli su prognostičari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:54