СА ПРОТЕСТА У БЕЧУ / - ФОТО: ТВИТЕР
16/01/2022 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Хаос на протестима у Бечу: Демонстранти носили Хитлерову слику

Према портпаролу полиције Кристоферу Верхњаку, изречено је више новчаних казних, поднијето више пријава, а догодило се и једно хапшење, јер један активиста и поред вишеструких упозорења није желио да стави маску на лиц

Више десетина хиљада противника епидемиолошких мјера и обавезне вакцинације протестовало је у суботу у Бечу. Полиција је, овај пут, строго контролисала поштовање обавезе ношења заштитне маске, која важи свуда тамо гдје нема могућности држања дистанце од два метра, а то је случај на протестима.

Према портпаролу полиције Кристоферу Верхњаку, изречено је више новчаних казних, поднијето више пријава, а догодило се и једно хапшење, јер један активиста и поред вишеструких упозорења није желио да стави маску на лице. Полиција имала посла и са више лица која су се на протесту појавила у униформи сличној полицијској, али са натписом “обезбјеђење”, преноси Радио Сарајево.

Верхњак је рекао да је против њих поднијета пријава према Закону о сигурности полиције, зато што су били одјевени у униформе које су сличне полицијским, и имали код себе и бибер спреј, што је забрањено на скуповима.

Полиција је заплијенила и једну ратну заставу Трећег рајха, те је против лица који ју је носио покренута истрага због кршења Закона о забрани величања нацизма и забрањених симбола.

На протесту био је и један плакат са ликом Адолфа Хитлера и натписом “Вакцинација ослобађа” (“Impfen macht frei”), попут натписа на нацистичким концентрационим логорима.

Главни говорник на протесту био је лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл који је најавио “прави плес у парламенту” на предстојећој дебати о обавезној вакцинацији идуће седмице. Он је обећао да ће се даље борити за превремене изборе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:48