Пронађено археолошко благо у Израелу / - принтскрин Јутјуб
27/12/2021 u 09:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Израел: Откривено археолошко благо - Исусов симбол нађен на дну мора код Цезареjе

Међу осталим артефактима пронађеним на локалитету у близини древног града Цезареjе били су фигурице, звона, керамика и метални артефакти коjи су припадали бродовима, као што су чавли и разбиjено гвоздено сидро

Археолози су у Израелу открили вриједне артефакте код олупина у Средоземном мору.

Пронашли су броjне потопљене ризнице и стотине римских и средњевјековних сребрњака. Локалитет се налази у мору недалеко од древног града Цезареjе.

"Све jе пронађено у посљедња два мјесеца током подводног истраживања коjе jе спровела jединица за морску археологиjу Израелске управе за антиквитете."

Међу осталим артефактима пронађеним на локалитету у близини древног града Цезареjе били су фигурице, звона, керамика и метални артефакти коjи су припадали бродовима, као што су чавли и разбиjено гвоздено сидро.

image

Пронађено археолошко благо у Израелу

- принтскрин Јутјуб

Израелска управа за антиквитете приказала jе откриће римског златног прстена, чиjи jе драги камен уклесан с ликом пастира коjи на раменима носи овцу.

"На драгом камену jе угравирана слика 'доброг пастира', коjи jе заиста jедан од наjраниjих симбола хрићанства", рекао jе наченик одјељења за кованице Роберт Цоле коjи jе предмет назвао "изузетним".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 02:59