Oluja u Njemačkoj / - FOTO: PRINTSKRIN
18/08/2023 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Jaka oluja u Njemačkoj izazvala poplave i otkazivanje letova

Oluja je u srijedu uveče zahvatila jugozapadnu Njemačku, izbacivši ogromne količine vode i, kako se izvještava, oslobodivši više od 25.000 munja za oko sat vremena

Jaka kiša u dijelovima Njemačke izazvala je poplave na ulicama, srušila drveće i dovela do desetina otkazivanja letova na aerodromu u Frankfurtu, najprometnijem u zemlji i ključnom evropskom čvorištu.

Oluja je u srijedu uveče zahvatila jugozapadnu Njemačku, izbacivši ogromne količine vode i, kako se izvještava, oslobodivši više od 25.000 munja za oko sat vremena.

Vatrogasna služba u finansijskoj prestonici Njemačke, Frankfurtu, saopštila je da je pokrenula više od 500 operacija od srijede uveče do četvrtka ujutru u vezi sa olujom.

Bilo je više od 350 slučajeva poplave vode u zgradama i 17 srušenih stabala, navodi se, dodajući da je u pomoć pozvano osoblje koje nije na dužnosti.

I prethodnih dana bilo je nevremena u Njemačkoj, a u utorak uveče njemački grad Brandenburg na Hafelu, koji se nalazi zapadno od Berlina, pogodila je i snažna superćelijska grmljavinska oluja.

Nevrijeme je donijelo kratkotrajan ali jak pljusak i olujne udare vjetra, ponegdje i orkanske jačine, pa su tako zabilježeni udari vjetra do čak 146km/h.  Ovako snažan vjetar je oštetio i podizao krovove, lomio grane i obarao stabla, oštetio brojna vozila. Vatrogasci su imali preko stotinu poziva za intervencije nakon nevremena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 15:04