/ FOTO SKRINšOT VIDEO- TWITTER GWR2024 OUT NOW
02/10/2023 u 17:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kanađanin oborio svjetski rekord u brzini jedenja najljućih papričica

Nakon što je oborio svjetski rekord, Mike Jack pojeo je još 85 ovih papričica, koje se smatraju najljućim papričicama na svijetu

Kanađanin Mike Jack oborio je svjetski rekord u brzini jedenja najljućih papričica, gdje je pojeo 50 Carolina Reaper papričica za šest minuta i 49,2 sekunde.

Nakon što je oborio svjetski rekord, Mike Jack pojeo je još 85 ovih papričica, koje se smatraju najljućim papričicama na svijetu. Njena prosječna ljutina je oko 2,2 miliona Scovillea, a dok primjerice jalapeno papričica ima oko 2.500 to 8.000 Scovillea, piše Klix.

Snimak koji je na internetu objavio zvanični profil Guinnessovog svjetskog rekorda prikazuje Jacka kako nosi crvenu traku i rukavice dok jede paprike pored ventilatora. Moguće je vidjeti i kako se muči dok obara ovaj svjetski rekord.

Za svaku papričicu bilo mu je potrebno u prosjeku oko osam sekundi.

Na kraju, pojeo je ukupno 135 papričica i time je dostigao na drugo mjesto ljestvice "League of Fire", koja prati najveći broj pojedenih Carolina Reapera u jednom potezu.

"Prva paprika je najgora. Početni šok od ljutine je intenzivan. Drugi se ne čini tako lošim, ali svaki nakon toga postaje sve ljući i ljući kako papričice dodiruju nova mjesta u vašim ustima", poručio je ovaj Kanađanin.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 14:47