фото: Скриншот / - фото: Скриншот
21/12/2021 u 19:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Најслађи "командант" стигао у Бијелу кућу

Бајденови су имали још два њемачка овчара Чемпа и Мејџора у Бијелој кући прије доласка Командера

Предсједник САД Џо Бајден представио је најновијег члана своје породице, штене њемачког овчара названо Командер - командант.

Бајден је на свом званичном Твитер налогу синоћ објавио слику тромјесечног штенета, мужјака са натписом „Добро дошао у Бијелу кућу Командер“.

Он је такође објавио кратак видео гдје се види како баца лопту псу и како га на повоцу уводи у Бијелу кућу.

Четверомјесечни Командер стигао је у Бијелу кућу јуче, а поклон је од Бајденовог брата и снаје Џејмса Бајдена и Саре Бајден, рекла је представница за штампу прве даме Џил Бајден.

Његово име је изгледа игра са Бајденовим статусом главнокомандујућег америчких оружаних снага.

Представница за штампу прве даме рекла је и да ће у Бијелу кућу у јануару доћи и нова мачка. Џил Бајден је непосредно послије супругове побједе на предсједничким изборима у новембру 2020. рекла да ће они узети мачку.

Чемп угинуо, Мејџор уједао особе у Бијелој кући

Бајденови су имали још два њемачка овчара Чемпа и Мејџора у Бијелој кући прије доласка Командера. Тринаестогодишњи Чемп је угинуо у јуну док је трогодишњи пас Мејџор, послије неколико случајева уједања особа у Бијелој кући и ван ње, био на неко вријеме враћен у дом Бајденових у Делаверу.

Бајденови су ипак одлучили да пошаљу Мејџора изван Бијеле куће, у мирније окружење послије консултација са ветеринарима и тренерима. Наведено је да та одлука није због неког одређеног инцидента већ је донијета послије вишемјесечног размишљања и разговора са стручњацима.

(Н1)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:07