chave weather - daily videos (youtube)
15/07/2021 u 21:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ВИДЕО) Наређена хитна евакуација неколико градова у Холандији

Бујица је већ захватила центар града због чега је евакуисано неколико Домова за старе. Срушен је најмање један мост

Након што су страшне поплаве захватиле Њемачку и Белгију, више хиљада људи на југу Холандије добиле су обавјештење да се брзо евакуирају како би избјегли поплаве пошто је водостај ријека веома висок и постоји опасност да ће се излити из корита, преноси Avaz.ba.

Очекују сценарио сличан Њемачкој

Неколико градова и села дуж ријеке Меузе у провинцији Лимбург добило је обавјештење да мјештани пронађу склоништа до сутра поподне пошто постоји велика шанса да ће им домови у наредним сатима бити поплављени.

(ФОТО) Њемачка: У катастрофалним поплавама погинуле 33 особе, сумња се да има још жртава

Висине ријека Меузе и Рур достигле су данас рекордне нивое и прешли су висину која је довела до великих поплава 1993. године и 1995. године.

Бујица већ срушила један мост

У Валкенбургу, јужно од Лимбурга, недалеко од границе са Белгијом и Њемачком, бујица је већ захватила центар града због чега је евакуисано неколико Домова за старе. Срушен је најмање један мост. Више кућа је поплављено у тој провинцији и више стотина војника је послато да помогне у борби против бујице.

За сада нису пријављене жртве и ситуација је мање опасна него у сусједној Нјемачкој гдје је погинуло више десетина људи, а већи број се води као нестао.

Видео: chave weather - daily videos (youtube)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

17. septembar 2021 18:27