/ - Фото: Јутјуб
02/06/2022 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) "Ноћни вукови" донијели патријарху Кирилу икону из манастира Острог

Подржавамо нашу браћу и сестре у Црној Гори, гдје се већи дио становништва са великим поштовањем и љубављу односи према Русији, поручио је патријарх

Патријарх цијеле Русије Кирил састао се јуче са  „Ноћним вуковима“ из Републике Српске који су му из манастира Острог донијели икону Светог Петра Цетињског.

Поред представника "Ноћних вукова" из РС био је и вођа "Ноћних вукова" из Русије Александар Залдостанов Хирург. 

- Русија је истински слободна и независна од свјетских центара моћи- рекао је руски патријарх Кирил.

Патријарх је казао да је увјерен да ће пријатељство словенских народа, руског, српског и црногорског опстати и да ће народи остати слободни.

image
- Фото: Јутјуб

- Смјело можемо да кажемо да је Русија заиста слободна земља и независна од утицаја свјетских центара моћи. Ми цијенимо ту слободу али знамо да против таквих који имају слободу устају они који хоће да слободољубиве људе лише те слободе. Вјерујемо и надамо се да нико и никада неће моћи да лиши слободе наш народ, а то ће нам дати могућност да подржавамо нашу браћу и сестре у Србији, Црној Гори и другим земљама, гдје се већи дио становништва са великим поштовањем и љубављу односи према Русији- рекао је патријарх, захваливши за поклон.

Подсетио је да су се народи Црне Горе и Србије у тешким данима уздали у Русију и њену помоћ.

- Сада када многе политичке снаге раде на томе да ослабе руски свијет и да Русија остане у изолацији, нама је такође важна подршка браће Словена и свих оних који схватају историјски значај Русије у борби за истинску слободу народа и држава. Хтио бих да изразим увјерење да ће историјско пријатељство Руса, Срба и Црногораца и других словенских народа, без обзира на геополитичке тешкоће, издржати тест времена и да ћемо остати слободни, православци, народи који се међусобно воле и поштују. Нека Господ чува словенску браћу који су спремни да заједно са Русијом да раде у циљу истинске слободе земаља и народа- поручио је руски патријарх

Патријарху је икону предао Горан Тадић, предсједник ове бајкерске групе, а икона Светог Петра Цетињског ће бити изложена у Храму Христа Спаситеља у Москви. 

Икона је путовала за Русију преко чланова Ноћних вукова из Требиња који су отишли на Острог гдје су је преузели, а са иконом су стигли у Београд.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 00:53