Skok Norvežanina / - PRINTSCREEN/INSTAGRAM/KENSTORNES
05/12/2023 u 20:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Norvežanin oborio Ginisov rekord u „smrtonosnom skoku“

Na snimku se vidi kako Ken prvo baca kamen u more, a potom i sam skače sa litice raširenih ruku i stomaka okrenut ka moru, baš kako nalažu pravila ove opasne discipline

Mnogi neobični, nevjerovatni i zaista bizarni svjetski rekordi već su objavljeni u Ginisovoj knjizi rekorda. Ken Stornes iz Norveške upisao je još jedan takav, prenosi N1.

Norvežanin Ken Stornes postavio je još jedan takav Ginisov rekord u takozvanom „smrtonosnom skoku“, a video svog dostignuća podijelio je sa više od 600 hiljada pratilaca na Instagramu.

Storns je postavio svetski rekord za najviši kobni skok pošto je skočio u zaleđeno more sa visine od 40,5 metara.

Na snimku se vidi kako Ken prvo baca kamen u more, a potom i sam skače sa litice raširenih ruku i stomaka okrenut ka moru, baš kako nalažu pravila ove opasne discipline.

Norveška ima još jednu titulu

Inače, smrtni skok je oblik ekstremnog skoka slobodnim stilom koji je 1972. godine izmislio Norvežanin Erling Bruno Hovden, gitarista koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Norveška ima još jednu titulu za najviše mrtvo dizanje, u ženskoj kategoriji. Norvežanin Asbjerg Nesje postavio je rekord sa visine od 30,5 metara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:28