Пад Ф- 35 у Пацифик / - принтскрин
29/01/2022 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Објављен снимак пада Ф-35: Трка за олупином у Пацифику

На снимку се види како се "невидљиви" Ф-35Ц, чија је вриједност 100 милиона долара по комаду, приближава носачу "Карл Винсон"

Снимак пада скупоценог и најновијег америчког авиона Ф-35Ц у море приликом слијетања на носач авиона у Јужном кинеском мору појавио се на друштвеним мрежама.

На снимку, који је начињен са брода, види се како се "невидљиви" Ф-35Ц, чија је вриједност 100 милиона долара по комаду, приближава носачу "Карл Винсон". Када је авион пришао палуби, чује се како покушава да убрза рад мотора, а потом се чује гласан ударац. Америчка морнарица потврдила је да је овај снимак, као и фотографије на којима се види Ф-35Ц у мору, аутентичан, наводе медији у САД.

- Процјењујемо да су снимак и фотографије који су се појавили, настали са носача авиона "Карл Винсон" током инцидента - рекла је капетан фрегате Хајли Симс, портпаролка америчке Седме флоте.

Она је додала да је истрага о узроцима несреће у току, као и напори да се олупина извуче из мора.

Западни медији објавили су да Вашингтон жели што прије да дође до остатака авиона, прије него што га нађе Кина, али је портпарол кинеског министарства спољних послова Жао Лиђиан демантовао да је Пекинг заинтересован да тражи олупину.

Авион Ф-35 срушио се током вјежби америчке морнарице у Јужном кинеском мору. Пилот, који је повријеђен, катапултирао се из авиона, а, поред њега, повријеђено је и шест морнара, а сви су пребачени на Филипине у болницу, преноси РТ.

(Спутњик )

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:54