Ilustracija zmija, piton / - SHUTTERSTOCK
25/11/2022 u 23:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Piton napao dječaka (5): Ugrizao ga i odvukao u bazen

Na svu sreću, dječak se osjeća dobro i izbjegao je smrt sa samo lakšim povredama

U Australiji se umalo dogodila tragedija kada je dječaka (5) zgrabio piton koji je tri puta veći od njega, ujeo, stegao, a potom i odvukao u bazen. Dječak je na svu sreću preživio ovu jezivu situaciju, koja se po njega umalo završila kobno.

Naime, Bju Blejk je uživao plivajući u bazenu kod kuće kada ga je piton dugačak 3 metra zgrabio, rekao je njegov otac lokalnoj radio stanici.

Dječak i piton, koji je i dalje bio obmotan oko mališana, izvučeni su iz bazena od strane njegovog djeda, a dječakov otac Ben oslobodio ga je od životinje.

Na svu sreću, dječak se osjeća dobro i izbjegao je smrt sa samo lakšim povredama.

-Jednom smo očistili krv i rekli mu da neće umrijeti jer nije otrovna zmija... on je zapravo bio prilično dobar- rekao je njegov otac Ben za radio stanicu 3AV u Melburnu u petak, govoreći o incidentu koji se dogodilo dan ranije.

-On je pravi borac- dodao je Ben, rekavši da će porodica, koja se nalazi u priobalnom gradu Bajron Bej u Novom Južnom Velsu, pratiti rane od ugriza u potrazi za znakovima infekcije.

-Bez obzira na srećan krajnji ishod, dramatična saga je ipak bila prilično "iskušenje", rekao je on.

-Dječak je samo šetao po ivici bazena... i ubijeđen sam da je piton na neki način mirovao tamo i samo čekao žrtvu da naiđe... a Beau je bio žrtva.

-Video sam veliku crnu sjenku kako izlazi iz žbunja i prije nego što su pogodili dno, bila je potpuno omotana oko njegove noge.

Dječakov 76-godišnji djed Alan skočio je u bazen i "predao" dječaka i zmiju dječakovom ocu Benu.

-Nisam mali muškarac...pa sam ga pustio u roku od 15-20 sekundi- rekao je Ben.

Ben je zatim držao pitona oko 10 minuta dok je očajnički pokušavao da smiri svoju djecu i svog oca, prije nego što je pustio zmiju nazad u prirodu.

Ben je takođe naveo da su pitoni sasvim prirodna pojava u toj oblasti, oko 8 sati sjeverno od Sidneja, rekavši "vidi... to je Australija".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:03