Пожар у Њу Џерсију / - ФОТО: ТВИТЕР
15/01/2022 u 10:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пожар у Њу Џерсију, шири се ка складишту са хемикалијама

Градоначелник мјеста Пасаик, Хектор Лора поручио је становницима у видеу објављеном преко Фејсбука да се удаље од тог кварта и да прозори треба да буду затворени

Пожар код хемијске фабрике у мјесту Пасаик, у америчкој држави Њу Џерси, проширио се ноћас на неколико зграда и пријети да стигне до складишта са хемикалијама, објавили су званичници.

Градоначелник мјеста Пасаик, Хектор Лора поручио је становницима у видеу објављеном преко Фејсбука да се удаље од тог кварта и да прозори треба да буду затворени.

Рекао је да ватрогасци и даље процјењују ситуацију и додао да за сада није пријављено да има настрадалих.

Шеф ватрогасаца тог мјеста Патрик Трентакост рекао је да је зграда била празна када је избио пожар.

У дијелу зграде је било хлора и то је сада, како изгледа, под контролом, рекао је он нешто после поноћи по локалном времену (6.00 ујутро у суботу по средњоевропском времену).

Шеф ватрогасаца рекао је такође да се урушио већи дио зграде гдје је почео пожар. Вода из оближње ријеке се користи додатно да помогне ватрогасцима.

Многи ватрогасци су се оклизнули и падали док су се борили са пламеном, јер се вода коју користе у гашењу пожара претвара у лед на темперетурама испод нуле. Један ватрогасац превезен је у болницу због повреда на лицу.

Фабрика Куалко налази се око 21 километар западно од Менхетна. Она производ хемикалије које се користе за базене и спа центре, према подацима на порталу фабрике. Налази се близу фирме Маџестик Индустрис која производи намештај за угоститељске објекте.

Представници Одјељења за заштиту околине су на мјесту пожара да анализирају квалитет ваздуха, рекао је градоначелник.

Гувернер Њу Џерсија Фил Марфи послао је твитер поруку о пожару понављајући позив људима који живе у близини да затворе прозоре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:18