Tunis Demonstranti / - TWITTER/OMAR CARTULANO @OMARCARTU
14/01/2023 u 22:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Protesti u Tunisu, traže ostavku predsjednika države

Narod želi ono što vi ne želite. Dolje Said, uzvikivali su učesnici protesta na najmasovnijem skupu

Hiljade građana protestovalo je u glavnom gradu Tunisa tražeći ostavku predsjednika Kaisa Saida, kojeg optužuju da pokušava da uspostavi novu diktaturu u jeku ekonomske krize koja potresa zemlju, prenijela je agencija AFP.

U Tunisu je održano više odvojenih skupova u organizaciji različitih opozicionih grupacija uz jako prisustvo policije, prenio je AFP, pozivajući se na izvještaje novinara na licu mjesta.

Protesti na 12. godišnjicu pada diktatora Zinea Abidina Ben Alija organizovani su u vrijeme kada Tunis potresaju duboke političke podjele i pogoršanje ekonomske situacije u toj sjevernoafričkoj zemlji.

-Narod želi ono što vi ne želite. Dolje Said- uzvikivali su učesnici protesta na najmasovnijem skupu, koji je organizovala najveća opoziciona koalicija u Tunisu Front nacionalnog spasa. 

Dio te koalicije je i pokret Enahda, koji inspiraciju nalazi u islamizmu, kao i bivša većina u parlamentu do ljeta 2021. godine, kada je Said preuzeo vlast otpustivši vladu i zamrznuvši aktivnosti parlamenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:15