/ - фото: ПРИНТСКРИН
02/09/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Прва група жена у Саудиjскоj Арабиjи окончала воjну обуку

Одлука да жене могу учествовати у воjноj обуци jедна jе у низу одлука краља Салмана коjима настоjи реформирати тренутни систем и побољшати права жена у овоj земљи

Жене из Саудиjске Арабиjе коjе су учествовале у воjноj обуци дипломирале су у сриjеду у Центру за обуку кадрова оружаних снага, након што су похађале обуку кроз први воjни програм намиjењен женама у овоj држави.

Генерал-маjор Адел Ал-Балави, директор Управе за образовање и оспособљавање Оружаних снага обратио се на завршноj церемониjи и нагласио како центар има важну мисиjу коjа пружа изврсне програме обуке и наставне планове и програме те идеално окружење за учење, преноси портал Кликс.ба.

– Обука и едукациjа се обављаjу у складу с међународним стандардима квалитете. Тиме се жели побољшати укупна ефикасност, што ће помоћи у постизању циљева министарства у будућности – рекао jе он.

Након уводних риjечи генерала, наредник Сулеиман Ал-Малики као и његови помоћници уручили су признања женама коjе су показале наjбоље резултате током воjне обуке.Саудиjска Арабиjа започела jе регрутациjу за жене воjнике у фебруару ове године. Према информациjама званичника, жене неће учествовати у борбеним деjствима, али ће умjесто тога имати прилику да раде у сектору сигурности.

Одлука да жене могу учествовати у воjноj обуци jедна jе у низу одлука краља Салмана коjима настоjи реформирати тренутни систем и побољшати права жена у овоj земљи. Од jуна 2018. године, женама jе дозвољена вожња аутомобила, а власти су такођер одобриле њихово присуство на фудбалским утакмицама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:40