/ - FOTO: PEXELS
22/08/2023 u 12:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pukla sajla na žičari u Pakistanu: Kabina sa šestoro djece visi iznad provalije

Mnoga djeca koja žive u udaljenim i planinskim djelovima Hajber Pahtuhve oslanjaju se na žičare kako bi stigla do škole i nazad

Na društvenim mrežama pojavio se video kabine žičare koja visi na 274 metra iznad provalije u planinskom dijelu sjeverozapadnog Pakistana, u kojoj se nalazi osmoro ljudi, od čega šestoro djece, a u toku je njihovo hitno spasavanje.

Djeca su žičarom išla u školu u provinciji Hajber Pahtunhva, kada se jedan od kablova kabine pukao, prema pakistanskoj Nacionalnoj upravi za upravljanje katastrofama, prenosi SiEnEn (CNN).

Helikopter za nadgledanje stigao je prvi na lokaciju žičare, prije nego što je pristigao veći helikopter, kako bi svi iz kabine mogli da stanu u njega, kazao je zamjenik okružnog komesara.

Žičara povezuje dva mjesta u tom regionu i kreće se na dva kabla, od kojih je jedan pukao, prema lokalnom spasiocu.

Privremeni pakistanski premijer Anvar ul Hak Kakar naredio je da se odmah zatvore sve dotrajale žičare, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Mnoga djeca koja žive u udaljenim i planinskim djelovima Hajber Pahtuhve oslanjaju se na žičare kako bi stigla do škole i nazad. Neke od njih su loše održavane, pa predstavljaju rizik, navodi SiEnEn (CNN).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 06:29