/ - FOTO: PRINTSCREEN
25/09/2022 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rusi blokirali put zbog mobilizacije, policija pucala u vazduh

Samo nekoliko dana nakon što je ruski predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio djelimičnu mobilizaciju uslijedili su brojni protesti širom zemlje

Građani u ruskom regionu Dagestan blokirali su danas autoput u blizini sela Endirej kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo mobilizacijom, dok je policija pucala u vazduh pokušavajući da razbije protest. U Endireju je regrutovano 110 ljudi, pa su građani izašli i organizovali protest "da zaštite svoje sinove, braću i muževe".

Samo nekoliko dana nakon što je ruski predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio djelimičnu mobilizaciju uslijedili su brojni protesti širom zemlje. Tako su danas stanovnici Dagestana blokirali autoput, a ruska policija hapsila je okupljene.

Prisutni su ušli u raspravu sa policijom vičući da oslobode uhapšene, a u jednom momentu čula se i mitraljeska paljba.

Predsjednik ruskog Dagestana Sergej Melikov rekao je u objavi na svom Telegram kanalu da je potrebno ispraviti greške napravljene na početku mobilizacije.

Dodao je da je među mobilisanim muškarcima u Dagestanu bilo onih koji nisu ispunjavali kriterijume mobilizacije, studenata, očeva više djece, te „dječaka koji nikada nisu držali pušku u rukama“.

- Znam da je na samom početku mobilizacije dolazilo do ovakvih grešaka, a među razlozima je činjenica da pojedini građani nisu na vrijeme obavijestili vojnu komisiju da im je odobreno oslobađanje od mobilizacije. Naravno, postoje realne situacije, ali i lažne priče na društvenim mrežama koje su naši neprijatelji poslušno širili kanalima kreiranim iz inostranstva- navodi se u njegovoj poruci i istakao da su načelnici gradova i okruga lično odgovorni za počinjene greške.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. april 2024 05:32