Бомбардовање једног војног положаја / - Скриншат
24/02/2022 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Руси онеспособили 11 војних аеродрома, велики број грађана напушта Украјину

Руска војска онеспособила је укупно 74 војна објекта у Украјини, предало се 14 украјинских војника, оружани отпор углавном пружају борбене јединице националиста

Усљед удара руских трупа током специјалне операције онеспособљено је 11 аеродрома украјинских оружаних снага, три командна места и 18 радарских станица противваздушних ракетних система С-300 и Бук-М1, рекао је званични представник Министарство одбране Русије Игор Конашенков. Укупно су онеспособљена 74 копнена објекта војне инфраструктуре Украјине, саопштила је руска војска.

Поред копнених циљева, током операције су оборени и борбени хеликоптер и четири беспилотне летелице Баирактар ​​ТБ-2 које користи украјинска војска.
 

Истовре,мено огроман број грађана напушта Украјину, а слике великог број људи који пјешке прелазе границу преплабвиле су друштвене мреже.

„Удари Оружаних снага Руске Федерације не односе се на украјинске градове ни друштвене објекте у војним гарнизонима, односно куће за официре, стамбене зграде и касарне, како би се избјегли губици међу украјинским војницима и њиховим породицама“, рекао је он.

Према ријечима Коношенкова, трупе Доњецке и Луганске Народне Републике настављају контраофанзиву уз подршку Оружаних снага Русије. Отпор углавном пружају наоружане групе националиста, а украјински војници покушавају да избјегну војне сукобе.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу наредио је свим командантима да се с поштовањем односе према украјинској војсци, јер су се „за разлику од националиста, заклели на верност украјинском народу и повиновали наређењима“. Одвојено, биће разрађено стварање сигурних коридора за излазак украјинских војника који су положили оружје из подручја специјалне операције.

Од украјинских војника који су се предали биће затражено да потпишу одрицање од даљег оружаног отпора, а онда ће бити пуштени, саопштило је Министарство одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:50