Dalaj Lama / Shutterstock
10/04/2023 u 12:25 h
Priredila: Blaženka GolubovićPriredila: Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Skandalozan potez Dalaj Lame, izvinio se nakon što je video-snimak postao viralan

Kancelarija Dalaj Lame je rekla da „želi da se izvini dječaku i njegovoj porodici, kao i njegovim brojnim prijateljima širom svijeta za povredu koju su njegove riječi mogle nanijeti“, dodajući da „žali“ zbog incidenta

Dalaj Lama se izvinio nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi kako duhovni vođa ljubi dijete u usta, a zatim traži od njega da mu „sisa jezik“ na jednom događaju u sjevernoj Indiji.

U saopštenju od ponedjeljka, kancelarija Dalaj Lame je rekla da „želi da se izvini dječaku i njegovoj porodici, kao i njegovim brojnim prijateljima širom svijeta za povredu koju su njegove riječi mogle nanijeti“, dodajući da „žali“ zbog incidenta.

„Njegova svetost često zadirkuje ljude koje sreće na nevin i razigran način, čak i javno i pred kamerama“, navodi se u saopštenju.

Njegovo izvinjenje dolazi nakon što je snimak, koji se dogodio tokom događaja u gradu Daramšala na brdu u februaru, postao viralan na društvenim mrežama i na kojim su mnogi kritikovali postupke Dalaj Lame.

87-godišnji duhovni vođa zatim poziva dječaka na binu i pokazuje mu na obraz i kaže „prvo ovdje“, podstičući dječaka da ga zagrli i poljubi.

Dalaj Lama tada pokazuje na svoje usne i kaže: „Onda mislim konačno i ovdje. Zatim povuče dječaka za bradu i poljubi ga u usta.

„I posisaj mi jezik“, kaže on poslije nekoliko sekundi, plazeći jezik.

Identitet dječaka nije poznat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 17:03