Izrael Tel Aviv protest / - FOTO: EPA
26/05/2024 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sukob demonstranata i policije u Tel Avivu: Okupljeni traže ostavku Netanjahua

Sukobi između izraelske policije i demonstranata izbili su u Tel Avivu nakon što se hiljade ljudi okupilo da protestuje protiv vlade i zahtheva da vrati taoce koje drži Hamas u Gazi.

Neki demonstranti u Tel Avivu, nosili su fotografije ženskih vojnika koji su se pojavili u videu ranije tokom nedjelje pokazujući ih ubrzo nakon što su oteti tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, piše Gardijan.

Neki su držali transparente na kojima je pisalo: „Stop ratu“ i „Pomoć“, navodi se. Tražili su, piše ovaj medij, od vlade da postigne dogovor o oslobađanju desetina talaca koji su još uvijek u zarobljeništvu.

Protestanti su takođe zahtijevali ostavku izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i tražili nove izbore, navodi Gardijan.

- Svi smo vidjeli video, nismo mogli ostati kod kuće nakon što je vlada napustila sve te ljude - rekla je Hilit Sagi iz grupe Žene Protestuju za Povratak Svih Talaca, prenosi Gardijan.


Sedam osoba je uhapšeno na protestu kasno u subotu, kako je navedeno, a najmanje jedna osoba je povrijeđena, izvijestio je izraelski list Haaretz. Protesti su se takođe održali i na drugim mjestima širom zemlje, uključujući i luku Haifu, napisao je list.

Sud u Hagu traži hapšenje Netanijahua zbog ratnih zločina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 12:41