/ - POLICíA NACIONAL
10/12/2021 u 17:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Шверцовали 600 кг кокаина међу бананама

Шпанска полиција ухапсила је седам особа

Агенти Националне полиције Шпаније, у заједничкој акцији са Пореском управом, разбили су криминалну мрежу која се налази у Херезу, и одузели више од 600 килограма кокаина који је криминална организација намјеравала да унесе у Шпанију скривајући их међу легалном робом, бананама.

- Операција, која је завршена хапшењем седам особа због наводних кривичних дјела припадности криминалној организацији и трговине дрогом, дио је Меридионалног плана, усмјереног на борбу против трговине дрогом у Кампо де Гибралтару. Почеле су истраге о могућој пословној мрежи посвећеној увозу великих количина кокаина из Јужне Америке преко морских контејнера. За то је организација имала разне компаније, са којима је увозила легалну робу како би сакрила наркотичку материју. Као резултат међународне сарадње и координације, око 305 килограма кокаина заплијењено је у колумбијској луци Баранкиља. Ова опојна супстанца била је сакривена међу легалном робом, а крајња дестинација је Шпанија, односно једна од компанија које су чланови шпанске криминалне организације имали у свом имену- речено је из шпанске полиције.

Као посљедица ове заплијене, истражне групе су појачале надзор и праћење људи повезаних са пословном мрежом, који би били примаоци недозвољене робе заплењене у Колумбији.

- Након напорних мјесеци рада, поново кроз међународну сарадњу и канале сарадње, информације су стигле од колумбијских власти, као и од Специјалног тужилаштва за борбу против дрога Кампо де Гибралтар, од колумбијске националне полиције, на адресу државног тужиоца. Канцеларија те земље, која је пријавила долазак у луку Алхесирас два контејнера за које се сумња да крију значајну количину кокаина међу декларисаном робом од банане . Ова два контејнера су истоварена у луци Алхесирас. Истовремено, укључене истражне групе су започеле одговарајуће поступке, тражећи контролисану испоруку оба. Агенти су прешли на препознавање оба контејнера. У једној од њих пронађене су укупно 244 таблете, међу легалном робом, од којих је бруто тежина износила приближно 300 килограма кокаина- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:13