/ - FOTO: SKRINšOT_OBOZREVATEL
18/04/2022 u 13:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Украјина објавила снимак Путиновог кума: Тражи да буде размијењен за трупе и цивиле у Мариупољу

Није било јасно колико је Медведчук слободно говорио на снимку, преноси Ројтерс

Украjинске  власти објавиле су снимку ухапшеног Виктора Медведчука, олигарха и Путиновог човјека у Украјини који је ухапшен прошле седмице, преноси Index.hr.

На снимку он Путина тражи да договори размјену са заробљеним војницима и становницима Мариупоља. Обраћа се Путину и Зеленском.

На снимци је додао и како је Мариупољ блокиран.

Ко је Медведчук?

Виктор Медведчук рођен је 1954. у Сибиру, камо су му родитељи били прогнани након што му је отац био осуђен због сарадње с нацистима током окупације Украјине. Радио је као адвокат, а касније је ушао у политику.

Медведчук је челник Опорбене платформе за живот, највеће опорбене странке у Украјини. У марту је странка била једна од неколико које је Зеленскиј суспендовао због повезаности с Русијом. Спомињао се као један од Путинових фаворита за преузимање власти у Кијеву у случају да Русија успије заузети град. Медведчук каже да је руски предсједник Владимир Путин кум његовој кћери.

Украјинске власти ставиле су Медведчука у кућни притвор, али он је побјегао три дана након што је Русија напала Украјину 24. фебруара. До данашње објаве није се знало гдје се налази.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:21