Украјински министар на линији ватре / принтскрин твитер
20/02/2022 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Украјински министар једва спасао живу главу: Изнад њега полетјеле гранате

Само неколико минута раније Денис Монастирски рекао је новинарима: "Спремни смо у било којем тренутку на било који сценарио"

Украјински министар унутрашњих послова спасавао је живу главу јуче, након што је обишао војнике на положају на линији раздвајања на истоку Украјине.

Само неколико минута раније Денис Монастирски рекао је новинарима: "Спремни смо у било којем тренутку на било који сценарио."

Тај сценарио била је изненадна минобацачка паљба након што је обишао војску на првој линији бојишта код села Новолуганска, на истоку Украјине.

Док се министар, одјевен у маскирну одору и с војном кацигом на глави, удаљавао од улице пуне напуштених возила, гранате су почеле да фијучу кроз ваздух и експлодирају у оближњим пољима.

Монастирски и његова пратња брзо су потражили заклон прије него што су отрчали до својих аутомобила. У том нападу нико није рањен.

Порука њему и новинарима у његовој пратњи била је јасна - сепаратистичке снаге које имају подршку Москве јачају нападе на првој линији. Многи мисле да је то увертира у руску инвазију на Украјину. У суботу су у сличним нападима погинула двојица украјинских војника.

Један од њих, 35-годишњи капетан Антон Сидоров, отац троје дјеце, страдао је управо у близини напада на министра. Кршења примирја на истоку Украјине све су бројнија, а двије стране оптужују једна другу за то.

Проматрачи ОЕСС-а забиљежили су готово 2000 кршења примирја на истоку Украјине у суботу, казао је дипломатски извор. Украјинска влада и проруски сепаратисти боре се тамо од 2014. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 19:18