/ - SKRINšOT - TVITER
13/09/2023 u 11:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆE - Jezivi snimci iz Libije: Dvorište bolnice puno leševa, broj mrtvih premašio 5.300

Smrt i razaranja izazvana olujom Danijel naglašavaju njenu ozbiljnost, kao i ranjivost Libije koja je više od decenije u haosu

Broj mrtvih u bujicama i poplavama koje su zahvatile grad Derna u Libiji dostigao je 5.300, prema najnovijim podacima koje je juče objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi ERT, prenosi Espreso.

Zvaničnik ministarstva za medije, Mohamed Abu Moše, rekao je za libijsku novinsku agenciju da je broj poginulih u Derni u razornoj mediteranskoj oluji premašio 5.300 ljudi i da se hiljade vode kao nestale.

Abu Mosa je potvrdio da lokalni spasilački timovi nastavljaju da tragaju za nestalima i spasavaju zarobljene i pogođene, pozivajući na međunarodnu intervenciju kako bi se pomoglo spasilačkim naporima i zaštitili pogođeni u poplavama bez presjedana.

Smrt i razaranja izazvana olujom Danijel naglašavaju njenu ozbiljnost, kao i ranjivost Libije koja je više od decenije u haosu.

Strana pomoć počela je da stiže u Dernu u utorak, više od 36 sati nakon katastrofe.

Poplave su oštetile ili uništile mnoge puteve koji vode do primorskog grada, koji ima oko 89.000 stanovnika.

Na prvom snimku se vidi na desetine tijela prekrivenih i bačenih u dvorište bolnice u Derni, a na drugom sahranjivanje leševa u masovnu grobnicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:11