/ - FOTO: TVITER/AL__QURAAN
06/11/2023 u 11:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆE - Više od 4.000 djece ubijeno u Pojasu Gaze

Na društvenim mrežama šire se veoma uznemirujući snimci, koji prikazuju stradanja djece, među kojima su i bebe. Oni su žrtve izraelsnog napada

Više od  4.000 djece poginulo je u Pojasu Gaze od početka sukoba Izraela i Hamasa 7. oktobra, saopštile su Ujedinjene nacije, upozoravajući da je situacija katastrofalna za djecu u tom području.

UN: U Gazi na svakih 10 minuta jedno dijete pogine

Na društvenim mrežama šire se veoma uznemirujući snimci, koji prikazuju stradanja djece, među kojima su i bebe. Oni su žrtve izraelsnog napada.

Više od 40 odsto poginulih u Gazi, poslije gotovo četiri sedmice rata, bila su djeca, saopštile su UN, navodeći da je 3.900 djece poginulo, dok se 1.250 vode kao nestala, za koje se pretpostavlja da su zatrpana ispod zgrada srušenih u bombardovanju.

Izraelski ministar: Jedna od opcija je da bacimo atomsku bombu na Pojas Gaze?

- Žene, djeca i novorođenčad u Gazi nesrazmjerno podnose teret mjesec dana borbi na maloj teritoriji -navode agencije UN za podršku djeci, ženama, zdravstvenim službama i palestinskim izbjeglicama u zajedničkom saopštenju, prenio je "Gardijan".

U periodu od 2008. godine do septembra ove godine ukupno 859 dječaka i djevojčica ubijeno je u vazdušnim napadima i borbama unutar Gaze, a tokom posljednjih 29 dana u prosjeku je ubijeno 130 mališana dnevno, navele su UN. Istaknuto je da su među najugroženijima bebe rođene tokom rata.

Ovo su ulazi u Hamasove podzemne tunele: Izraelska vojska objavila šta je otkrila

Procjenjuje se da u Gazi ima 50.000 trudnica, a zbog toga što je 14 bolnica i 45 klinika zatvoreno, pojedine žene moraju da se porađaju u skloništima, u svojim kućama i na ulicama, navele su UN.

Moskva poslala 60 tona humanitarne pomoći u Pojas Gaze

Upozorava se da su i porodilje u bolnicama u opasnosti zbog toga što ponestaju zalihe, a sanitarni uslovi se pogoršavaju. UN su upozorile da je ugroženo i 130 prevremeno rođenih beba u inkubatorima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:38