Фото: Скриншот
27/07/2021 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Велико невријеме: Град који је "бомбардовао" Италију блокирао саобраћај и оштетио куће

На аутопуту А1 недалеко од Парме у сјеверном дијелу Италије настала је велика гужва јер је град оштетио аутомобиле и разбијао вјетробранска стакла

Локални медији јављају да је падао крупан град чија је величина достизала и величину лоптице за тенис. Град је услиједио током вјетровитог и кишовитог вјетра, а уништавао је усјеве, дрвеће и аутомобиле. Такође, пријављена је штета у неколико италијанских регија, а повријеђено је и неколико људи.

На аутопуту А1 недалеко од Парме у сјеверном дијелу Италије настала је велика гужва јер је град оштетио аутомобиле и разбијао вјетробранска стакла. Неколико особа је повријеђено стаклом.

Такође, 78-годишњи мушкарац је повријеђен у Луцари након што је град разбио прозор његове радње те пао на њега. Он је потом смјештен у болницу због фрактуре. Три особе су такође повријеђене у Модени након што је дрво пало на њихов аутомобил.

Град је уништавао домове и имања, али и поља те винограде.

У међувремену на југу Италије нема кише већ три мјесеца. Пожари дивљају Сардинијом те је досад изгорјело више од 20.000 хектара шуме. Уништено је и неколико фарми, а евакуисано је око 900 људи.

Европу је овог љета погодило екстремно невријеме, а обилне кише су узроковале поплаве у Нјемачкој, Белгији, Аустрији и још неколико земаља. Погинуло је најмање 217 људи, углавном у Нјемачкој.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:15