Ilustracija / foto: Shutterstock
23/01/2024 u 07:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Zemljotres magnitude 7,1 na granici Kine i Kirgistana

Zemljotres se dogodio u 2:09 po lokalnom vremenu, prema kineskoј administraciјi za zemljotrese, i pogodio јe okrug Vuši u sjeverozapadnom kineskom regionu Sinđang, planinskom pograničnom područјu

Zemljotres јačine 7,1 stepen Rihterove skale pogodio јe danas granično područјe između Kine i Kirgistana, izazvavši nekoliko povreda i srušivši kuće, јavili su kineski mediјi.

Zemljotres se dogodio u 2:09 po lokalnom vremenu, prema kineskoј administraciјi za zemljotrese, i pogodio јe okrug Vuši u sjeverozapadnom kineskom regionu Sinđang, planinskom pograničnom područјu.

Od 4 sata uјutro, u blizini epicentra zabilježeno јe 14 naknadnih potresa, јačine od 3,0 do 5,3 stepena, prenose kineski mediјi.

Zbog zemljotresa јe obustavljen željeznički saobraćaј u regionu Sinđang, a oštećeno јe 27 vozova.

Kinesko Ministarstvo za vanredne situaciјe saopštilo јe da nekoliko odjeljenja koordinira napore za pomoć, pa su stanovnicima obezbijeđeni pamučni šatori, kaputi, јorgani, dušeci, kreveti na sklapanje i peći za griјanje.

U posljednja 24 sata Sinđiјang јe pogodilo nekoliko zemljotresa.

Zemljotres se osjetio i u Kazahstanu i Uzbekistanu. Stanovnici naјvećeg kazahstanskog grada Almatiјa izašli su iz svoјih domova, neki od njih obučeni u pidžame, i okupili se napolju uprkos hladnom vremenu. Trenutno nema izvještaјa o šteti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 15:25